Elke dag sporten en niet het gewenste resultaat? Ontdek hoe jij je sportieve plafond kunt doorbreken

Blog Gepubliceerd op 11 July 2023 door Henk Reuvers

Heb je als sporter een punt bereikt dat prestaties stagneren of wil je graag nog meer of sneller resultaat boeken? Het is tijd om de weg te vinden naar een vernieuwde sportieve groei. In deze blogpost dagen we je uit om na te denken over hoe jij jouw sportieve plafond kunt doorbreken. We delen waardevolle inzichten en effectieve strategieën die gericht zijn op het verbeteren van sportprestaties en spierherstel. Ga de uitdaging aan en ontdek hoe je voortdurende groei kunt realiseren op een natuurlijke manier, en op eigen kracht!

De uitdagingen van een sportief plafond

Voor veel sporters is het bereiken van een plafond een frustrerende ervaring. Je hebt hard getraind en sport bijna dagelijks, maar het lijkt alsof je geen vooruitgang meer boekt. Dit is een veelvoorkomend pijnpunt waar veel sporters mee te maken hebben. Het is tijd om dit plafond te doorbreken en je sportieve groei nieuw leven in te blazen. Maar hoe?

Strategieën voor groei

Het doorbreken van een sportief plafond vereist een strategische aanpak. Hier zijn enkele belangrijke strategieën die je kunnen helpen om stagnatie te doorbreken en sportprestaties te verbeteren:

  • Verander je trainingsroutine: Introduceer nieuwe oefeningen, variaties en uitdagingen om je lichaam te prikkelen en nieuwe spiergroepen te activeren.
  • Werk aan je mindset: Train je geest om negatieve gedachten en zelfbeperkende overtuigingen te overwinnen. Visualiseer succes en blijf gefocust op je doelen.
  • Optimaliseer je voeding en spierherstel: Zorg voor een gebalanceerd dieet, voldoende hydratatie en voldoende rust en hersteltijd om je lichaam optimaal te ondersteunen.

 

De impact van een sneller spierherstel voor sporters

Wist je dat ons lichaam voor maar liefst 70% uit water bestaat? Elke watermolecuul heeft een unieke energiewaarde, en Bengs Perform verhoogt deze waarde aanzienlijk. Het toevoegen van Bengs Resonant Water leidt tot een versneld herstelproces, waardoor je jouw sportprestaties kunt verbeteren en sneller vooruitgang kunt boeken. Een sneller spierherstel kan aanzienlijk veel impact hebben op je sportieve prestaties:

  • Verbeterde trainingsfrequentie: Wanneer je spieren sneller herstellen, kun je vaker trainen zonder overbelasting of vermoeidheid. Dit stelt je in staat om meer trainingsmomenten in je routine op te nemen, waardoor je meer kansen hebt om je vaardigheden en kracht te verbeteren.
  • Toename van trainingsintensiteit: Sneller spierherstel stelt je in staat om de intensiteit van je trainingen te verhogen. Dit betekent dat je harder kunt trainen, meer gewicht kunt tillen en je grenzen kunt verleggen. Door je spieren te belasten met een hogere intensiteit, stimuleer je de spiergroei en krachtontwikkeling.
  • Verminderd risico op blessures: Sneller spierherstel helpt bij het verminderen van het risico op blessures. Wanneer je spieren goed herstellen na een intense training, zijn ze minder vatbaar voor overbelasting en letsel. Dit stelt je in staat om consistent te blijven trainen zonder onderbrekingen als gevolg van blessures, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten op lange termijn.
  • Optimalisatie van eiwitsynthese: Sneller spierherstel bevordert een efficiënte eiwitsynthese in het lichaam. Eiwitsynthese is het proces waarbij het lichaam nieuwe eiwitten aanmaakt om beschadigde spiervezels te repareren en te versterken. Door het bevorderen van een snellere eiwitsynthese, kunnen je spieren sneller herstellen en sterker worden.

 

De werking van Bengs Resonant Water

Door de behandeling van 100% gezuiverd water, zonder enige toevoegingen, kan de energiewaarde van het water in het lichaam  met behulp van onze RIC Technology worden verhoogd. Deze verhoogde energiewaarde van Bengs Resonant Water heeft een positief effect op het lichaam. Het verbetert de balans en bevordert celherstel, wat kan resulteren in betere hydratatie, celregeneratie, ontgifting en een sneller herstel.

Boost jouw sportprestaties met Bengs Perform!

Bengs Perform is het resultaat van uitgebreid onderzoek en samenwerking met Bengston Research, onder leiding van William Bengston, PhD. Het is specifiek ontwikkeld om sporters en actieve individuen te ondersteunen bij het bereiken van optimale prestaties. Met Bengs Perform kun je je uithoudingsvermogen, kracht en herstel na inspanning verbeteren, of je nu een fanatieke atleet bent of gewoon je dagelijkse sportieve activiteiten wilt verbeteren. Ervaar de voordelen nu zelf en bestel Bengs Perform!