Reviews verklaring

Als het op onze reviews aankomt willen we net zo transparant zijn als ons water en tegelijkertijd handelen naar de regels van de Reclame Code Commissie. Regels die zijn opgesteld om jou te beschermen.

Om naar deze regels te handelen plaatsten we geen reviews die de volgende elementen in zich hebben:

Reviews van klanten die een gratis Bengs product kregen
Soms geven we een cadeautje in de vorm van een gratis flesje Bengs Resonant water. En het feit dat je iets gratis krijgt zou jouw beoordeling kunnen beïnvloeden. Daarom plaatsen we reviews waarbij klanten aangeven dat ze ons product gratis hebben gekregen niet.

Een bewering dat onze product ziekte verzacht, voorkomt of geneest
Doordat we water zijn, zijn we beperkt in het doen of publiceren van enige vorm van medicijn gerelateerde beweringen (“ziektebehandeling”, preventie, beperking).

Beweringen die niet voldoende onderbouwd zijn door wetenschappelijk bewijs
Hoe gek het ook klinkt misschien, wij zijn verantwoordelijk voor de gepubliceerde beweringen die klanten doen over onze producten. Soms suggereren klanten dat het product voordelen heeft opgeleverd die niet door onderzoek kunnen worden gestaafd. In die gevallen kiezen we ervoor om hun review niet te publiceren.

Meldingen van bijwerkingen
Af en toe suggereren klanten, in een review, dat het innemen van ons product samenviel met een bijwerking. Dit is een specifiek type klacht in de ogen van de NVWA en moet offline worden behandeld met een volledig, formeel onderzoek.

Spam, oplichting, denigrerende of haatdragende taal
We kiezen ervoor om geen reviews te publiceren waarvan we denken dat ze onze klanten of sitegebruikers in gevaar brengen.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor wat voor vraag ook over onze reviews: ask@bengsproducts.com.

De reviews verklaring is voor het laatst gebalanceerd in november 2021