Zijn de Bengs producten veilig en duurzaam ontwikkeld?

We vinden het niet alleen belangrijk dat onze producten veilig zijn voor jou. We willen ook graag dat ze veilig zijn voor onze natuur. Daarom proberen we op elk vlak, van ingrediënt tot productie, verpakking en verzending, de meest duurzame oplossing te kiezen.

De flesjes
MIRON Violetglas is 100% recyclebaar. Maar de flesjes zijn zo mooi en sterk dat we eigenlijk hopen dat onze klanten ze een tweede leven geven. Wil je ze toch weggooien dan mogen ze in de bak voor groen glas.

De sluitingen
We hebben echt gezocht naar de meest duurzame sluitingen. Voor de druppelflesjes maken we gebruik van gemengde materialen. In dit geval moet elk van deze items afzonderlijk worden afgevoerd. De glazen pipetjes kunnen bij het glas en de rest bij het restafval. De spraycaps gaan in het geheel bij het restafval. We hebben hier dus nog werk te doen… We zoeken verder naar meer duurzamere opties voor de toekomst en werken daarin nauw samen met onze glas producent.

Onze verzenddozen en ander papier
We kiezen voor dozen en papier met FSC keurmerk (die afkorting staat voor Forest Stewardship Council en staat voor verantwoord bosbeheer. Meer lees je op www.fsc.org) . Ons basis uitgangspunt is zo weinig mogelijk materiaal.

Nieuwsgierig genoeg voor onze nieuwsbrief?

Blijf in contact. Draag bij aan onze missie: Met plezier stap voor stap balans in de wereld brengen. Eén persoon en één gemeenschap tegelijkertijd. Laat je e-mailadres achter en je bent als eerste op de hoogte.

  Wat we 100% zeker weten

  Traceerbare ingrediënten

  Getest door echte mensen

  Gebaseerd op onderzoek

  Niet goed, geld terug

  100% natuurlijk & vegan